منتدى المهاجرين العرب الى استراليا


 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 01-23-2017, 03:04 PM   رقم المشاركة : [1]
qjjiijiqjiij
Administrator
 
Lightbulb مابعد الحصول علي الاقامة الدائمة الاسترالية pr ....


مابعد الحصول علي الاقامة الدائمة الاسترالية PR ....
( توضيح للحاصلين علي فيزا 189/190 استراليا) ...
.....
اول نقطة غير واضحة للغالبية ..... البيرمنانت فيزا 189 وفيزا 190 ... هي فيز اقامة دائمة لكن مع صلاحية سفر 5 سنين ... يعني ايه ؟
يعني ان الحاصل علي الفيزا دي بامكانه الاقامة بشكل ابدي في استراليا ... لكن يمكنه السفر ومغادرة استراليا ودخولها في اول 5 سنين بس من تاريخ دخوله الاول .... هل بتتلغي الفيزا دي بعد 5 سنين ؟.... لا مادمت مقيم في استراليا مابتتلغي ... لكن لو سافرت اي سفرية بعد ال5 سنين علي الفيزا دي فتعتبر لاغية ....
ليه طيب؟ .... الفكرة انه اصلا مدة الجنسية الاسترالية اربعة سنين ...فمن المتوقع انك تكون بقيت مواطن استرالي في ظرف ال5 سنين دي .... لكن دي حاجة بتخضع لرغبتك طبعا .... ويمكنك البقاء للابد بجنسيتك الحالية في استراليا تحت شرط انك ماتغادرها بعد ال5 سنين دي .... لانه بمجرد مغادرتك لاستراليا في اي فترة بعد 5 سنين من فيزتك الحالية ولم تتحصل علي جنسية فتلقائيا بتسقط الاقامة الدائمة الحالية بتاعتك ....
....
& الدخول الاول لاستراليا :
في ورقة الفيزا بيحدد ليك الاوفيسر المسؤول تاريخ دخولك المفترض تدخل فيه استراليا ودا غالبا بيكون في ظرف سنة من تاريخ عملك للفحص الطبي والفيش ( مش شرط سنة دوما بس دا امر بيرجع للافيسر تحديده) .... هل لازم ادخل قبل التاريخ المحدد؟ .... لازم لو عاوز تحافظ علي فيزتك .... ( في حالات خاصة جدا من الممكن ان يتم تمديد تاريخ دخولك المفترض لكن لا ينصح بالمحاولة لانه في حال لم تتم الموافقة قد تتعرض فيزتك للالغاء) ..... الدخول الاول مش شرط تجي تستقر بشكل كامل ... ممكن تقطع تذكرة لسيدني وتقعد في المطار ساعتين وترجع بنفس طيارتك ... كده انت عملت الدخول الاول وقدامك 5 سنين كاملة ترجع وقت ماعايز .....
& شروط الجنسية :
يجب انك تكون مقيم في استراليا 4 سنين متواصلة ( مسموح ليك بفترة غياب سنة توتال في الاربعة سنين) مش محددة بسنة معينة ( يعني مش شرط كل سنة 3 شهور اجازة مثلا ... ممكن تغيب 9 شهور في اول سنة وتقعد سنتين وتاخد 3 شهور في تالت سنة مثلا او اي تشكيلة اجازات بشرط ان المجموع لا يزيد عن سنة من اصل 4) .... مع وجود شرط ان اخر سنة يجب ان تكون اقصي فترة للغياب فيها هي 3 شهور .... مع اضافة ان استراليا لا تشترط التنازل عن جنسيتك السابقة للحصول علي الجنسية بل يمكنك الحصول علي جنسية استرالية مع جنسيتك الاصلية ...
هل لازم اني اخد الجنسية في اول 5 سنين من الفيزا دي ؟ ... لا مش شرط .... يعني ممكن تعمل دخول اول بس وتسافر 4 سنين وتجي راجع اخر سنة وتقعد 4 سنين وتاخد الجنسية ... مع ملاحظة انك مش حتقدر تسافر برة استراليا اطلاقا في اخر 3 سنين لانه صلاحية السفر انتهت بالنسبة لك ....
& لو ماحصلت علي الجنسية:
لو افترضنا مثلا انك اكملت مدة الفيزا بدون اقامة الاربعة سنين للجنسية وسافرت وماقدرت ترجع هل خلاص مااقدر ارجع استراليا ؟ .... اقامتك الدائمة تعتبر لاغية .... لكن بامكانك التقديم لفيزا اقامة دائمة اسمها resident return .... ودي هي اقامة دائمة للناس اللي اقامتهم سقطت .... وشرطها الاساسي انك تكون اكملت علي الاقل سنتين في استراليا في اقامتك الدائمة السابقة .... وهي اقامة دائمة وبرضك بنفس شروط السفر ال5 سنة .... لو مااقمت سنتين علي الاقل في استراليا في ال5 سنين الاولي .... ربما يلزمك التقديم ل189 او 190 من الاول او اي نوع اخر ....
& الدعم الحكومي :
انت بمجرد وصولك بتتلقي دعم محدود متمثل في الحصول علي التأمين الصحي الحكومي وتعليم ودعم لاطفالك فقط ... يجب عليك الاقامة لمدة سنتين كاملات للحصول علي الدعم الحكومي الكامل المتمثل في عدة نقاط كالسكن ودعم المعيشة وتوفير العمل ..... الحكومة غير مسؤولة في اول سنتين عن مساعدتك فيما يتعلق بالحصول علي عمل او سكن او خلافه .... لكن بعد ان تكمل سنتين انت تحصل علي نفس الدعم الذي يحصل عليه المواطن الاسترالي ...
& العمل وفرص الشغل :
دي بتعتمد علي مؤهلاتك ومقدراتك في سوق العمل ..... عموما لايشترط ان تعمل في نفس مجال مهنتك التي حصلت بيها علي الفيزا في استراليا ..... حيث لا توجد اي قيود في موضوع العمل فانت حر ان تعمل ماتشاء مادام متوافق مع القوانين الاسترالية .... فرصك طبعا بتزيد في سوق العمل بعد اكمالك لسنتين في استراليا حيث تتلقي دعم عديد المنظمات الحكومية في سبيل الحصول علي العمل ....
& مكان الاقامة وفيزا 190 :
طبعا يمكنك الاقامة حيث تشاء في فيزا 189 في استراليا بدون اي قيود.... بالنسبة لحاملي فيزا 190 اللذين حصلو علي رعاية ولاية بشرط الاقامة فيها لمدة سنتين .... فان الالتزام الخاص بالاقامة في الولاية هو التزام اخلاقي في المقام الاول وهو رعايتك مقابل ان تعيش في الولاية ... لكن لو اثبتت انك لم تستطع ايجاد فرص في تلك الولاية يمكنك المغادرة ... الولاية لا يمكنها الغاء الفيزا في حال غادرتها لان الجهة المختصة باصدار التاشيرات والغائها هي ادارة الهجرة .... من الافضل ان ترسل توضيح واعتذار لولايتك قبل مغادرتها في حال قررت ذلك...
....
بالتوفيق لكل الحاصلين علي 189 و190 .... وبالتوفيق لكل الناس اللي في طريقهم للحصول علي 189 و190 ...

منقول



qjjiijiqjiij غير متواجد حالياً  

الكلمات الدلالية (Tags)
مابعد, الاسترالية, الاقامة, الدائمة, الحصول, على

أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع
الساعة الآن 12:09 PM
Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd. TranZ By Almuhajir